Grundfos Hobby Sports Fotoklub
>> Konkurrencer >> Sort/hvid tema-konkurrence, 2009


Her kan du læse om vores klubkonkurrence, der løber gennem foråret 2009.

>>> Til forsiden.

 


Hvem kan deltage:

Deltagere skal være medlem af GHS Fotoklub.
  
  

Hvilke billeder kan deltage:

 • Overordnet tema er "Sort/hvid-billeder". Det skal forstås som monokrome billeder og omfatter f.eks. en sephia-toning.
    
 • Der kan indleveres 1, 2 eller 3 billeder pr. deltager i hver under-kategori. En serie af flere billeder kan tælle som en enkelt indlevering og bedømmes samlet. Dette kræver, at serien er monteret og indeholdt i en og samme billedfil.
    
 • Deltagende billeder må være nye eller fra arkivet.
    
 • Deltagende billeder må ikke tidligere have været udstillet i forbindelse med GHS Fotoklub (dog gerne vist på klubmøder, hjemmesider o.l.).
    
 • Deltagende billeder må ikke tidligere have deltaget i GHS Foto-konkurrencer.
    
 • Deltagende billeder skal indleveres elektronisk (fra digicam eller scannet) - gerne reduceret til skærmvisning (f.eks. 1600  pixels på længste led).
    
 • Der skal tillige forefindes en originalfil i høj opløsning til udstillingsbrug. Billedet må altså ikke beskæres for kraftigt. Der er ikke nogen skarp grænse for dette, og de fleste moderne digitale kameraer har rigelig opløsning til en del beskæring. Vurdér selv eller spørg.
    
 • Billederne skal være fotograf-anonyme hvad angår direkte kendetegn. Dog må  mennesker og steder gerne kunne genkendes, hvis de optræder i billedet. Der må ikke være synligt fotografnavn i billedet. Personlige features så som rammer (Jørgen :-) bør undgås - eller i det mindste udføres på en ny måde, så de ikke afslører fotografens identitet under bedømmelsen.
    

Underkategorier og indlevering:

Billederne skal indleveres vedhæftet i en email til billeder@ghsfoto.dk, eller medtages senest til det klubmøde, der udgør deadline for den pågældende underkategori jvf. nedenstående.

Der dystes i følgende sort/hvid-kategorier:

 1. Sort/hvid-motiv i farvebillede. Motivet selv skal skabe S/H-billedet - ikke det, at det er omsat til S/H. En eller anden lille naturligt forekommende detalje skal afsløre, at der faktisk er tale om et farvefoto. Virkningen må altså ikke manipuleres frem på computeren.
  Indleveringsfrist: Klubmødet d. 1. april.
    
 2. Vildt vand.
  Indleveringsfrist: Klubmødet d. 22. april.
    
 3. Portræt - udelukkende ved brug af vindueslys.
  Indleveringsfrist: Klubmødet d. 6. maj.
    
 4. Træer.
  Indleveringsfrist: Klubmødet d. 20. maj.
    
 5. Åben kategori: Vis os, så det ikke kan misforstås, hvorfor sort/hvid-billeder stadig lever som genre i vore dage, der jo ikke just er præget af mangel på farveladeteknologi.
  Indleveringsfrist: Klubmødet d. 20. maj.

Bedømmelse og præmier:

Bedømmelse af indkomne billeder foretages ved afstemning under anonym forevisning på sæsonens sidste klubmøde d. 3. juni.

 • De tre billeder, der samlet set opnår flest points præmieres med en monteret forstørrelse i høj kvalitet af et af sine billeder efter eget valg. Nummer 1 får den største, nummer 2 den mellemste og ja gæt - nummer 3 den mindste. Detaljeønsker diskuteres med vinderne.
  Morivation: Lav det bedste billede :-)
    
 • Den fotograf, der samlet opnår flest points i konkurrencen præmieres. Præmien er endnu ikke fastlagt.
  Motivation: Vi ser gerne mange indleveringer af høj kvalitet.
    
 • Det billede, der opnår flest points inden for hver enkelt kategori præmieres. Præmien er endnu ikke fastlagt.
  Motivation: Indlever gerne billeder i alle kategorier.
    
   

Udstilling:

Efterfølgende vil vi arrangere en udstilling af alle indleverede billeder.

 

 


Temakonkurrence med forskellige kategorier

Velkommen til GHSfotos klubkonkurrence for foråret 2009!

Vi har et stykke tid snakket en del om sort/hvid-billeder og udskriver hermed en konkurrence med det som det overordnede tema.

For at indsnævre dette meget brede tema lidt har vi opstillet en række underkategorier. Der vil være indlevering til hver underkategori med deadline på de resterende klubmøder resten af sæsonen (til og med maj).

Til slut kåres vindere indenfor forskellige discipliner. Billedbedømmelse og kåringer foretages af de fremmødte på sæsones sidste møde, som således vil afslutte konkurrencen på en fornøjelig og aktiv måde.

Alle faktuelle oplysninger om konkurrencen kan læses hosstående.

God fornøjelse!

Udvalget.

GHS Fotoklub © 2007. Webmaster: Jørgen Jensen (JJJ)

www.ghsfoto.dk